Over Relatiepraktijk Nova

Relatietherapie in Den Haag bij Relatiepraktijk Nova.
Relatiepraktijk Nova is vooral actief in Den Haag. Daarnaast zijn wij ook werkzaam in andere steden. Klik hier voor een overzicht van onze werklocaties en mogelijkheden. U bent voor relatietherapie welkom in onze praktijk na het maken van een afspraak. 

Relatiepraktijk Nova is gespecialiseerd in de IBCT methode (Integrative Behavioral Couple Therapy). IBCT is een succesvolle en moderne vorm van relatietherapie. Relatieproblemen ontstaan veelal door verschillen tussen partners die moeilijk veranderbaar zijn. Door gebrek aan acceptatie stapelen de ergernissen zich op en is er op een gegeven moment sprake van structurele relatiestress.
Het uitgangspunt van IBCT is leren accepteren wat niet veranderbaar is en energie steken in gedrag en denkwijze dat in positieve zin verandert kan worden.

Tijdens de sessies zullen we naast acceptatie van gedrag, ons ook richten op het vergroten van tolerantie bij beide partners, versterken van positief gedrag en het vergroten van de communicatie- en probleemoplossende vaardigheden. Daarnaast gaan we aan de slag met het herkennen van emoties, leren emoties te benoemen en dit bespreekbaar te maken. Dit doen we niet alleen door gesprekken in de praktijk te voeren, maar ook door oefeningen te doen en deze thuis voort te zetten.

Relatiepraktijk Nova werkt samen met huisartsen, psychologen, kraamzorg organisaties, maatschappelijk werk en wellnesscentra.
Klik hier voor meer informatie over onze specialisaties.

 

Kennismaken

Benieuwd naar relatietherapie of coaching?