Relatietherapie

Wanneer relatietherapie
Relatietherapie is vaak noodzakelijk om relatieproblemen op te lossen. Soms zijn er momenten of gebeurtenissen waardoor het even minder gaat in uw relatie. Onenigheid komt in iedere relatie wel eens voor. Wanneer er sprake is van aanhoudende ruzies over terugkerende onderwerpen, spreken we van relatieproblemen die leiden tot relatiestress. Structurele relatiestress zorgt ervoor dat lichaam en geest niet meer kan ontspannen en herstellen. In feite raakt uw lichaam dus uitgeput. U voelt zich moe, verdrietig en machteloos.

De een heeft te maken gehad met ontrouw waardoor het vertrouwen is beschadigd, een ander heeft behoefte aan meer passie en betere communicatie. In sommige gevallen is er sprake van extreme jaloezie, langdurige en terugkerende frustraties, onzekerheid of zijn jullie door de dagelijkse hectiek elkaar kwijtgeraakt. Ieder heeft zijn eigen reden om te onderzoeken of relatietherapie helpend kan zijn.

Doel relatietherapie
Het doel van relatietherapie is ervoor zorgen dat beide partners weer een hechte relatie met elkaar aangaan. Het verbeteren van de communicatie door middel van meer openstellen op emotioneel vlak is hier onderdeel van. 
Daarnaast is het belangrijk dat er weer sprake is van geborgenheid en een liefde- en respectvolle omgang met elkaar.

Inhoud relatietherapie
Om de communicatie met uw partner te verbeteren, is het belangrijk dat u zich emotioneel open durft te stellen tegenover uw partner. In veel relaties is dit niet vanzelfsprekend. Om deze reden zullen we tijdens de sessies ook aan de slag gaan met het herkennen van emoties, leren emoties te benoemen en deze bespreekbaar te maken met uw partner. Uw relatietherapeut zal u tijdens dit proces begeleiden. Om deze positieve veranderingen te creëren en behouden voeren we niet alleen gesprekken, maar zullen er ook oefeningen worden gedaan die thuis voortgezet kunnen worden.

Soms is de band tussen partners te veel beschadigd waardoor een gezamenlijk gesprek nog niet mogelijk is. Bijvoorbeeld door ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden. Wanneer dit het geval is hebben wij de mogelijkheid om eerst te starten met individuele gesprekken.

Wist u dat relatietherapie niet alleen voor relaties is die vastlopen? Ook wanneer u juist tevreden bent en deze kwaliteit wilt behouden, is het goed om hier even bij stil te staan. U kunt relatietherapie dan zien als een ‘onderhoudsbeurt’ van jullie relatie.

 

Naast bovengenoemde is Relatiepraktijk Nova ook gespecialiseerd in:

 

  • Relatieproblemen vanwege ontrouw in relaties 
  • Relatieproblemen vanwege culturele verschillen
  • Relatieproblemen vanwege een persoonlijkheidsstoornis
  • Relatieproblemen vanwege een verslavingsachtergrond
  • Relatieproblemen in combinatie met forensische problematiek
  • Relatietherapie is mogelijk in de Nederlandse taal
  • Relatietherapie is mogelijk in de Turkse taal

Kennismaken

Benieuwd naar relatietherapie of coaching?